5r-arachova

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ λαθούρια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1/2 της κονσέρβας, ντοματάκια κονκσασέ

Λαθούρια στην κατσαρόλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

1) Ξεπλένουμε τα λαθούρια πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.

2) Στο μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να γλυκάνει, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά και ρίχνουμε τα λαθούρια.

3) Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις ντομάτες και 11* ποτήρια ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαθούρια και να χυλώσει η σούπα.

4) Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.

Εάν θέλουμε να χυλώσουν πιο γρήγορα, μπορούμε να τα βάλουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

* Εάν χρησιμοποιούμε χύτρα τότε προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε 30 – 35 λεπτά.

Οι αγαπημένες μας συνταγές

 

Μαγειρεύοντας με αγάπη

Λαθούρια στην κατσαρόλα

Η κλασσική συνταγή που μας μεγάλωσε και μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις από χειμερινά οικογενειακά τραπέζια.

Φάβα από λαθούρια με πάπρικα,
φρέσκο κρεμμύδι και σύγκλινο

Μια διαφορετική συνταγή εκμεταλλευόμενοι την διατροφική αξία του Λαθουριού, μαγειρεύεται ως φάβα μαζί με τη φλούδα, δίνοντας μας μοναδική υφή και ιδιαίτερη γεύση.